Tankar efter 14e februari

Alla hjärtans dag får mig alltid att tänka på Konstnären Gunilla Skyttla, och därmed på hennes livskamrat Raine Navin. De var två fantastiska personligheter i Kalmar som vände och vred på konst, slöjd och liv i ett ständigt livsbejakande kalas. Gunillas ständiga motiv var hjärtan. Hon sydde och broderade mycket, på ett för mig, när jag mötte det som barn, mycket befriande sätt. Googla så får du se!

Något annat som kom upp på alla hjärtans dag var alla blommor. Och att de där Röda rosorna kanske inte är så klimatvänliga att odla, framför allt inte till den 14e februari. Nej bättre är då faktiskt att göra en egen ros i papper. Antingen papper du själv målar i fina skiftningar, eller varför inte, titta i returpapperslådan (eller ditt eget skräp-som-är-bra-att-ha-lager) och göra en ros av det gamla julklappspappret eller presentpapper som slängts!

Här är en lite film hur jag gjorde.

Lycka till med skapandet av frejdiga broderi – och trådkonstverk och pappersblommor!