Skogens dag med Naturum

21 oktober:

Vår andra samarbetsdag med Naturum gick i skogens tecken. Vi ställde upp att medverka på ”Lilla skogens dag” med vår pedagog Nanna. Idén här var att försöka göra skogen levande för elever ur årskurs 6 genom olika stationer där de fick höra om: Naturvetenskaps skogen, Industriella skogen, Den Kulturella skogen med sagor och sägner och den Friluftsskogen, den upplevelsebaserade skogen. Nanna klev den lite överstressade upplevelseknarkande friluftsmänniskan som hann prata med eleverna exakt 2 minuter på Friluftsstationen innan hon skulle hetsa vidare, för att sedan förvandlas till Bysen och agera i Kulturskogens sagoberättande Kalle Brobäck. Det hela knöts ihop med att alla elever fick i uppgift att rita sig själv som träd, nu när de lärt sig om olika egenskaper, användningsområden och favorithabitat träden har; vilket träd skulle de vara om de var träd?

Roligt att vara i skogen!