Två verkstäder för de yngsta med insekter och hav

Just nu har vi så mycket arbete i konstverkstan att jag inte riktigt hinner med att berätta om allt. Förra veckan slutade iallafall med en verkstad för barn mellan 4 och 6 år i två dagar och denna vecka började med en verkstad för de mellan 3 och fem år även den i två dagar. Med de minsta barnen tar vi fasta på mycket lek och rörelse för att våga ta i med pensel och krita, våga få färg på penseln och måla och rita med stora drag. De är otroligt modiga dessa små barn som inte känner varandra först men hänger med oss på vandringar i park och ibland konsthall och vi testade med båda grupperna stora gemensamma konstverk. Att måla med händerna och fötterna. De lite större barnen hade fokus på insekter och gjorde även egna sådana och de lite yngre målade vi ett hav med som vi dansade in syre med fötterna i (till mycket sång och skoj) så att torskarna som barnen fick rita efter min beskrivning (såna underbara fiskar!) skulle trivas. Delar av det vi nu arbetar med kommer synas i utställningen ”Konst och kunskap” med vernissage 13 augusti.