4-dagarsverkstad med besök hos Anna Gäfvert i utställningen ”Lyssnar på myrstack” till ända.

Fyra eftermiddagar har vi nu arbetat med en grupp av 6-12åringar och hunnit med en hel del! Det hela avslutades med vernissage idag för alla anhöriga. Det gäller att vara snabb om man vill se en konstverkstadvernissage eftersom vi oftast blir klara i sista stund och sedan försvinner verken snabbt hem med respektive konstnär…Denna gång hann vi i alla fall med en dag då vi tittade på Staden, Fabian Tholin och Mattias Käll och inspirerades av Fabian Tholin i måleri på kvistpapper med akryl och krita där minnen och associationer fick bli mycket färg och experimenterande med textur. Sedan tittade vi på Lars-Olof Loeld och skissade förenklade detaljer ur trädgården och parken för att sedan ha skisserna som utgångspunkt för skulpturer i wellpapp. Dessutom gjorde vi egna filosofiska konstverk inspirerade av Lars-Olof Loelds böcker och dikter. Dag tre fick vi sedan besöka Anna Gäfvert i hennes utställning under uppbyggnad (vernissage lördag 16 juli) och arbetade i lera inspirerade av det, men innan detta gjorde vi collage på temat Staden, inspirerade av utställningen. Så kom dag fyra då vi gjorde gemensamma miljökonstverk: För klimatet gjorde vi vykort till Tekniska nämnden med önskan om buss ut hit till landsbygden för att minska biltrafik men ändå göra det möjligt att besöka en konsthall, av delar av skräpet barnen samlat i dagarna gjorde vi en fantastisk skräpskulptur som vi tyckte blev positiv och glad och så fortsatte vi på stafettkonstverket av havet som redan målats att två grupper innan. Trist att lämna när det är så kul. Hoppas nu alla fortsätter att skapa hemma!