Vernissage med vernissage! Vilken dag!

Tredagsverkstan för 6-12åringar avslutades idag med akrylmåleri i olika format. Sen blev det vernissage! Och efter den följde ju även storvernissagen i konsthallen med Anna Gäfvert och ”Lyssnar på myrstack” med högtidlig invigning med Maria Lantz samt samtal med konstnären inne i utställningen strax efter och öppen drop-in verkstad. Vilken dag! Häftigt!

Med denna fina grupp har vi också träffat konstnären under uppbyggnaden av utställningen och Anna kom till och med in i verkstaden och hjälpte oss med tips och tankar vid skulpteringen i lera.

Vi har kikat på Lars-Olof Loeld och gjort egna små böcker inspirerade av hans böcker och dikter samt förenklat intryck i trädgården till skisser som sedan blev till pappskulpturer.

Idag tittade vi på utställningen staden och målade inspirerade av den och sedan fortsatte vi på det stora konstverket som flera grupper innan målat på med livet under ytan i havet. Även dessa elever gjorde vykort till tekniska nämnden med önskemål om kollektiv landsbygdstrafik som når hit så att fler kan komma och se konst utan bil.

Dessutom tecknade vi porträtt och experimenterade med att titta/inte titta på det vi ritade samt att byta ut blyertspennan mot kol eller grafikkrita.

Tack för denna gång! Solig avslutning som ledde vidare till mer inspiration och skulpterande från Annas fantastiska utställning.