Ungdomar som fyller mig med hopp

Ännu en Konstverkstad är till ända. Denna gång med lite äldre barn som arbetat i tre dagar med måleri inspirerade av Fabian Tholin och konstnärerna i ”Staden”, med skulptur inspirerade av Lars-Olof Loeld och teckning och måleri utifrån Mattias Källs utställning ständig tillväxt och våra samtal med forskare och klimatkunniga. 

Världen känns just nu ganska skakig, klimatkris, krig och våldsdåd på nära håll i Visby. Då jag känner en sån enorm tacksamhet över att få arbeta med dessa barn. Som är så kloka och modiga, kommer hit med sina olika svårigheter och problem men alla vågar skapa och öppna sig för det onämnbara, lite läskiga och oförutsägbara som är konsten. Jag är så stolt över att få vara vuxen vid sidan av dessa häftiga barn, som visar mig att hoppet alltid finns och att vi alltid alltid måste göra vårt yttersta. Så känns det. 

Vi målade, limmade klippte, ritade och skrattade. Men så pågår det där samtidigt som ibland skapar konstnärer och i andra fall ändå kreativa tänkande kloka människor som vågar öppna sina sinnen. 

Sluta aldrig satsa på kulturen. Då blir vi alla mycket fattiga. 

Vi har börjat med ett klimataktivistiskt konstverk tillsammans också: alla som vill skickar ett vykort till Tekniska Nämnden och ber om att kollektivtrafiken ska nå ut på landsbygden: bl.a. till Körsbärsgårdens konsthall så vi slipper köra bil hit.