Uppstart för stort arbete med Öja skola i Konst och Kunskap

En längre tid har vi planerat för ett större arbete med en och samma elevgrupp inom projektet Konst och Kunskap och efter arbetet med de olika forskarna vi har haft kontakt med föll valet på Hanna Nathaniels Släkeforskning och så eleverna i Öja skola som de som ska genomföra projektet. Vi tänker oss ett stort allkonstverk med betoning på sceniska framställning med en redovisning någon gång på senvåren 2022. Det har varit mycket planerande men nu är vi äntligen igång! Onsdagen den 15 september hade vi första träffen, nere på Körsbärsgården med mig, Nanna Nore och hela skolan från F-klass upp till och med 6:an. Tanken var förstås att även Hanna Nathaniel skulle vara med med pga av sjukdom fick hon närvara på länk den här gången. Det fungerade ju också, men kanske var förklaringen av vad hon egentligen gör i sin forskning lite extra svår att hänga med på när den var på länk? Sån tur att vi kommer att få fler tillfällen att fördjupa oss i detta!

Eleverna är positiva till projektet och började denna dag med att måla tång och släke, även helt egna påhittade tångsorter, jättefina. Vi ser fram emot att träffas snart igen och fortsätta arbetet!