Sommarens avslutande konstverkstad med konstnärsbesök, skräp konst och mycket mycket färg

Sommarens avslutande konstverkstad med konstnärsbesök, skräp konst och mycket mycket färg

Så var nu sommarens allra sista konstverkstad till ända och det känns väldigt tomt.

Snart drar visserligen höstterminen igång med arbete i skolorna men just nu ligger den där känslan av uppbrott när många åker hem och sommaren börjar ta slut lite över konstverkstadtältet. Så på fredagen ställde vi till med fest: i verkstan för att fira en av deltagarna som fyllde år och bjöd på glass och i konsthallen för att vi hade vernissage på Emilie Markgrens utställning Förlorade associationer. Så nu finns det något nytt att glädjas åt i konsthallens vindlande salar och utrymmen som verkligen bjuder på många olika intryck!

Mitt tips för alla skaparsugna som besöker konsthallen nu när konstvekstadskurserna är över är att ta en tur i konsthallen med era föräldrar: det är bara de som betalar, du går alltid gratis, och inspireras av allt du ser och sedan sätta dig själv och skapa hemma eller med block och penna i naturen: i affären här på Körsbärsgården finns det en del att köpa för den som inte har material hemma.

Måla drömmar och minnen och saker du ser huller om buller som Emilie Markgren, eller rita med krita i fält och klara färger som Siri Carlén, eller samla saker och skräp och bygg din egen skulptur inspirerad av Björn Erling Evensen eller Sadaharu Horio, eller om du har lera; gå en skulpturvandring från Dan Wolgers Ängel och Cajza Von Zeipels smala tjejer till  Eva Jacobsons märkliga knöliga former med ben till Klara Kristalowas ler människor som övergår i natur och Eva Langes stora släta förenklade former. Till exempel.

Men nu tillbaka till verkstan som precis avslutats;

Vi hade tre intensiva dagar med en härlig grupp där de yngsta var 5 år och de äldsta 10.

Vi målade stort tillsammans i akvarell och fortsatte enskilt i flera lager, vi tecknade av skulpturer i parken på olika sätt och tränade oss i att titta och iaktta samma sak på olika sätt. Efter att ha pratat om problemet med att djur får plast i magen skapade vi tredimensionella konstverk som fick sticka ut i ”3D” från tavlan genom tex skräp och tyg, lim tejp och färg. Och så ritade vi med svart papper i torrpastell vilket blev en jättehäftig effekt.

Mitt i allt detta fick vi träffa Emelie Markgren och se henne hänga sin utställning. Hon berättade massor för oss, en del står att läsa i förra inlägget, men också tillexempel att hon blandar alla sina färger själv från röd, gul, blå och vit! Coolt va!

Att experimentera med akrylfärg var riktigt roligt som vi hade kunnat ägna en hel verkstad till faktiskt!

Ha nu en skön fortsättning på sommarlovet alla underbara barn och unga som passerat konstverkstan ( ca 140 st faktiskt!) och alla ni andra. Fortsätt njuta av sommaren, av medeltidsveckan om ni är på Gotland och konsten konsten konsten.