Förinvigning av skulpturgruppen Gänget och sista dagen för 4-dagarsverkstan

Wow vilken dag! Siri Carléns skulpturer är på plats och vi fick tacka delar av alla de som bidragit till att göra vår dröm o dessa skulpturer till verklighet. Tack alla, även ni som inte kunde ta er hit idag. Konstverkstan som nu var inne på sin fjärde dag avslutade sina egna skulpturer, inspirerade av Siri, och gjorde en liten parad med dem till Gänget på invigningen. Vi hävdar härmed att även vi är med i gänget. Gänget som står för lust och fantasi, som tar sig ut från Gläntan ibland för att sprida budskap till omvärlden om kreativitetens kraft. Heja oss, och alla er som gör konsten möjlig genom era bidrag.

Vi avslutade vår verkstad idag genom att lägga ett sista lager på våra akvareller inspirerade av Karin Oldfelt, men med akryl denna gång och till sist satte vi efter ett samtal om miljöproblemen ihop allt skräp som deltagarna samlat ihop på stranden till en skulptur som fick heta skräpklotet.

Sen var det vemodigt slut. Det har varit så fina dagar. Akvarellmålningen i flera lager, skulpterandet i papiér maché, ritande i torrpastell första dagens bokstavsimiterande och skisser på det och alla lekar och samtal. Gruppen fungerade otroligt bra tillsammans. Äldre elever som var fina mot de yngre och en fin stämning hela tiden. Och så förstås jätteroligt att följa Siri Carléns utställning växa fram! Nu väntar utställningens öppning och den officiella invigningen av skulpturerna imorgon.