Kanske ett lager papier maché till och sen; måla torsken!

Hej igen!

Sen sist har jag fått epost med fina uppdateringar för hur det går för Ipklasssen på Desideria i Visby och deras torsk. Den är ju jättestor! Titta bara!. Jag tror att ju större torsk man gör i hönsnät desto knepigare kan det vara att få på första lagret med papper och lim. Det är mycket lättare att få det limmade tidningspappret, eller t.o.m. silkespappret som jag tipsade om som första lager, att fästa i sig själv än på hönsnätet, och ju större fisken är desto svårare kan det därför vara att få till första lagret. Man kan behöva många händer som hjälper till samtidigt, och då är det ju bra att IP klassen på Desisderia i Visby är några stycken som arbeta tillsammans.

Jag tror att ett bra ledord när man arbetar med papier maché är tålamod. Lager på lager av pappersremsor som du doppat i limmet och sedan strukit av (så att de inte dryper av lim, då kommer alltid att simma bort med dig innan du får till en fisk..) läggs, sida vid sida och ovanpå varandra.

Där det är knöligt kan du fylla på med den uppblötta pappersmassan som du gjort med elvisp och kramat bort vatten men tillsatt lim.

Och inser du att det saknas en fena eller skäggtofsen under hakan så är det bara att klippa till av kartong och fästa även dessa med remsa efter remsa…

Idag tänkte jag att vi skulle måla torsken men när jag tog fram en av mina torskar (Pedagogen gjorde visst tvåför säkerhets skull) så var det just detta jag fastnade med. att fixa fenor, jämna till, lägga fler lager.

Så den torsken får torka i några dagar till.

Men torsk nummer 1, vi kan kalla honom Ernst efter gårdagens namnsdagsbarn, fick faktiskt färg på sig. Här kan du se hur jag målade. Här har jag använt en hobbyfärg, det är bra om du har en färg i botten som täcker lite om du vill få bort tidningsbokstäverna på din fisk. Pröva att måla i flera lager. Torskarna skimrar i alla möjliga färger i Östersjöns vatten, så det finns egentligen inga fel när du sätter färg. Min torsk blev kanske lite mer lik en abborre än en torsk i färgsättning så kanske målar jag om den imorgon, eller så får den andra sidan (som jag ska måla när den här sidan torkat) få en lite annan färg. Hur ser din ut? Tagga din torsk med #barnenskonstverkstad så får flera se!