Papier machétorsk nummer två får färg medan de första torskarna har kommit till Forskningstationen i Ar

Hej!

Nu har de första torskarna kommit på plats i Ar! Forskningsfartyget Svea lyckades fånga in några ganska små torskar söder om Gotland och när Bornholm. Att torskarna var små var ingen förvånad över. De senaste 40 åren har torsken krympt från 80 till 40 cm lång när den blir könsmogen och de hinner sällan växa sig riktigt stora. Det försöker forskare nu få ändring på. Nu hoppas vi hursomhelst att de skall trivas i forskningsstationens nya bassänger i Ar så att det blir nya torsklarver i vår/sommar!

Samtidigt fortsätter arbetet med våra torskar. IPklassen på Desideria sätter papier maché på sin torsk medan jag målar torsk nummer två som får heta Edla efter dagens namnsdagsbarn. Här kan du se när jag testar lite andra färger. Och går det att måla med vattenfärg? När jag ändå var igång så målade jag också baksidan på torsk nr 1, Ernst som jag hade glömt. Så vackra mönster torsken har! Det hade jag aldrig lagt märke till förut. De oregelbundna fläckarna påminner om Siri Carléns mönster på skulpturförslagen hon har gjort! Det har hon nog inte en aning om men titta själva och jämför med bilder du hittar på torskar!

Titta in imorgon på bloggen så skall du få tips om ett vårligt skaparprojekt med jord och frö. Följ bloggen så att du inte missar något inlägg! Och glöm inte; tagga dina egna alster med #barnenskonstverkstad!

På återseende från Ernst och Edla!