Planering för Skapande Skola till nästa läsår

På Gotland har Regionen en samordning av insatser inom Skapande Skola och förra veckan träffades alla aktörer, d.v.s. konstnärer, skådespelare, författare etc. som haft program ute i de Gotländska skolorna under läsåret 19/20 för en utvärdering. Eftersom det är coronatider träffades vi på nätet, och det fantastiska med det är att vi kunde träffas från flera delar av Sverige i vårt virtuella rum.
Den här veckan var det dags igen, denna gång för en upptakt till nästa läsårs insatser, och jag, Nanna, pedagogen från Körsbärsgården, fick än en gång över nätet, träffa de skolor som valt Körsbärsgården för sin skapande skola insats.
När vi arbetar med grupper från skolor brukar vi göra en trestegsraket. Först får man se på konsten sedan skapar eleverna själva inspirerade av konstnärerna och till sist pratar vi om konsten, presenterar den för varandra och uttrycker vad vi ser.
Skulle du vilja att Körsbärsgården kom till din skola, eller vill ni komma ned till oss? Kontakta Nanna på nanna@korsbarsgarden.se så kan vi se hur vi kan lösa det!