Konst och Kunskap träffar Hanna från KTH

Under hela vintern har vi frågat och undersökt vilken miljöforskning som pågår på Gotland just nu och framförallt på södra Gotland runt Körsbärsgården. Det är många av projekten som är knutna till vatten. Inte så konstigt kanske eftersom Gotland är omgiven av havet.
Hanna Nathaniel är en av de forskare vi har pratat med som utgår från KTH i Stockholm men har stora delar av sin forskning på Gotland. Nu under våren har resorna till ön ställts in p.g.a. covid-19 så till slut bestämde vi oss för att ses över nätet och göra en intervju.

Hannas forskning handlar om släke. Den tång som ligger på stranden och torkar. Förr användes den flitigt som gödsel på åkrarna för att den gav bra extranäring till växter så att de växte bättre. Nu prövar man att göra det igen och Hanna undersöker om det är en bra sak att göra.

Elever från Öja skola klass 1 och 2 samt Desisderia Särskolans gymnasieklass i Visby har skrivit frågorna. Här nedan kan ni se en första del av intervjun. Fortsättning följer!