Sommarens sista konstverkstad med art-performance i skulpturparken

koncentrerade barn inför performance
Klara Kristalovainspirerade växtmänniskor


Sommarens sista verkstad var välfylld både med deltagare och skapande. Vi började med att vandra igenom skulpturgalleriet och bl.a. prata om Klara Kristalovas skulptur Björkflicka. Inspirerade av den fick alla rita av varandra fast med tanken att det hade börjat växa blad, stam eller blommor någonstans på människan, hälften människa hälften växt helt enkelt. Vi ritade även av delar av trädgård och park med uppgiften att förenkla och ta bort detaljer. Medan vi var här nere i parken konstaterade vi att skulpturgalleriets huskropp och öppningar skapar ett eko och intressant skillnad i ljud om man står lite utspridda längs med gångvägen. Så när föräldrarna kom i slutet av dag två startade vi vernissagen med en art-performance just längs den gångvägen med ljud som medel. Konst är ju inte alltid bild.

Shiro Tjusimura-inspirerad akvarell

Annat vi utforskade var akvarell med Shiro Tjusimuras enkla tecken på tunt papper i Skulpturgalleriet som modell, där vissa av samma upprepade tecken är skarpa och vissa är mer och mer suddiga. Vi testade med olika tjocka penslar eller svampar samt olika vått eller torrt papper.

Deltagarna gjorde också skulpturer som de fick föreställa sig skulle kunna vara i skulpturparken. Många var i tanken flera meter höga och hade olika färgsättningar än leran de nu var gjorda i.

Sista stunden sista dagen gjorde vi minikonst inspirerade av vandringen i konsthallen dag två och Akiko Horios konstverk. Alla fick en tändsticksask som utgångspunkt och sen var det fritt att skapa som man ville. Japaninspirerat blev också tuschmålningar sista dagen som försökte fånga rörelser. Häftigt vad livfullt det blev!