Nu drar skapande skola-hösten igång

Ni vet väl att man kan välja skapande skola med Körsbärsgården? Detta läsår är det 16 grupper som valt och fått Körsbärsgårdens insats och först ut var Högbyskolans nior. Tyvärr hade de inte möjlighet att ta bussen ner till Körsbärsgården så jag började dagen med en ”virtuell” rundvandring i form av bildspel med guidning till.e

Sedan fick alla sätta sig och teckna utomhus i det helt fantastiska vädret och teckningarna ledde under dagen vidare till dikter samt till starten på konstverk som eleverna ska få fortsätta med nästa gång vi ses. Kafeterians överblivna kaffe kom väl till pass i arbetet, inte i struparna, men på teckningarna!

Skapande skola finns som ett komplement till den vanliga undervisningen för att elever ska få träffa människor från kulturlivet som kan inspirera dem till skapande, erbjuda ett alternativ till den vanliga skoldagen och en lust att skapa. Det är inte helt bekvämt för lärare med dessa schemabrytande insatser men jag tror det betalar sig i form av de insikter som kan göras av somliga elever. Hur som helst var dagen helt säkert ovanlig för de flesta av deltagarna, men inte så dålig, när vi läste allas dikter i slutet av dagen kunde jag känna av en nyvunnen självkänsla i rummet.