Avslutning med performance i Sadaharu Horios anda i lördags

Lördagen den 3 augusti avslutades den 9e konstverkstan i ordningen (eller 10e om man räknar med påsk) och den 2a som var 4 dagar lång. Roligt att få så mycket tid med deltagarna, men ändå kort för vissa som verkligen tar tid på sig i uppgifterna och skulle kunna sitta med ett arbete en heldag utan problem. Härligt med en verksamhet där eleverna kommer tidigt och tigger om att få starta och aldrig vill gå när passet slutar!

Iallafall, när vi närmade oss klockan 16.00 på lördagen förberedde vi en performance i Sadaharu Horios anda, som ju är representerad med utställning i konsthallen i år, men också en av anledningarna till att kostverkstan överhuvudtaget satte igång samma år som han var här och gjorde sin utställning Atarimae-no-koto 2014. Alla målade simultant på varsitt papper med tre enkla handgrepp till ringklocka. Sen var det vernissage!

Förutom performance hade Horio inspirerat till vikmålningar, Pure Evil till ”tags”, Malin Peterson till ”bubbliga”målningar på tyg, skulpturparken till teckningar och nya skulpturer som kanske borde få ta plats bredvid befintliga verk (iallafall var det elevernas idé när de arbetade i lera) och Totte Engvall till häftiga collage. Vilka fantastiska dagar! Koncentration och passion!