Konstverkstad med färgservering i det gröna

 

 

Efter några dagars uppehåll är det dags för konstverkstan att öppna sina portar igen. Nu är det 6-12 åringar som i 3 dagar ska inspireras av pågående utställningar under ledning av mig Nanna Nore och Annie Holm som började sin första dag idag som pedagog i konstverkstan. (Felicia Sjögren som varit assistent under de första verkstäderna är nu iväg och skriver på sin bok.)

Efter en stund av presentation och namnlek tog vi en lång tur i Konsthallen som avslutades i Björn Erling Evensens utställning. Deltagarna imponerades av hur länge han har arbetat som konstnär och så funderade vi över titeln på utställningen. ”Klarheten är det största mysteriet”. Kanske är det svårt att bli klar och tydlig sa någon. Kanske är det det svåraste.

Sen gick vi tillbaka till gräsmattan utanför verkstan där vi hade dukat upp en duk på marken med träpannåer. På dem serverade vi massor av färg och också sand och gjorde första lagret i varsin målning som vi ska fortsätta på de närmsta dagarna.

Efter paus arbetade vi med skulpturer. Alla fick arbeta utifrån en känsla som ”glad”, ”nyfiken” ”arg” och sen välja material efter vad som passade