Vernissage i Konsthallen och Konstverkstadvernissager

Oj!

Dagarna bara rusar förbi nu och jag hinner inte berätta om allt!

I lördags hade vi sommarens stora vernissage i Japanskt tecken med inte mindre än 4(!) utställare varav 2 var japanska, Akiko Horio och Sadaharu Horio, samt en hemkommen från utställning i japan: gotländska Barbro Lomakka. Dessutom har vi för första gånge glädjen att presentera Pi Eriksson som utställare med sin utställning ”Abstrakta infall”.Det var MYCKET folk, och även många intresserade i konstverkstan, där vi dels försökte skapa fält med pappersblommor likt Barbro Lomakkas japanska vävar, och dels provade på ”Vikt konst” inspirerade av Sadaharu Horios rum.

Sedan följde 3 intensiva dagar med konstverkstäder för de allra minsta (2-6 år) samt de större barnen (10 år och uppåt).

På tisdagen höll vi nu avslutning på två verkstäder och två vernissager, en klockan 12 och en klockan fyra. Först ut var de mindre barnen som hade gjort en gemensam skulptur av plastskräp, rörelsemålningar, och små hemliga rum med skulpturer, inspirerade av Siri Carléns ”Gläntan” i den fasta utställningen. Vi hann också med att titta på utställningarna. Så underbart att höra dessa små röster som säger ”Hurra! Vi skall gå till konsthallen!” eller ” Jag skulle vilja flyga upp till taket för att titta på konsten!” ( i Sadaharu Horios rum i skulpturgalleriet). Underbart arbete, vilken energikick.

 

 

 

Då gick det lugnare till på eftermiddagen med de större barnen men energin saknades verkligen inte. Här ville ingen egentligen ta paus och föräldrarna uppmanades att ta en titt i konsthallen och kolla en speciell tavla; ” För den måste vi bara köpa!”. Det var inte så lätt att öppna upp för vernissage heller för alla arbetade in i sista stund och ingen verkade vilja bli färdig. Så blöt färg och lim på collagen har vi nog aldrig visat upp på vernissage förut! Roligt att få visa upp även foton på en vernissage också.