Plast och fynd från stränderna blir skulpturer och jazz inspirerar till nya alfabet

De sista två dagarna av Konstverkstan 25-28 juli ägnade vi åt att äntligen bygga våra strand-skräpsskulpturer som deltagarna fått planera och skissa på i två dagar. Tanken att plast som annars skulle ha sköljts ut i haven och dödat fiskar och andra djur istället plockas upp från stranden och blir konst inspirerar verkstan. Nu blev de till konstverk som dagfjärilen, blått hav etc. Vi inspirerades också av Siri Carléns bidrag till ”Collage”utställningen och gjorde egna mobiler av snabba porträtt målade på tre olika sätt:  utan att titta, på tid och utan att släppa pennan.

Den sista dagen tittade vi närmare på Wosenes utställning och skissade av detaljer och tecken från hans målningar som inspirerade särskilt mycket. Kanske var det Coltranes ”My favourite things” fel, men det blev knäpp tyst och koncentrerat när jag satte på den låten och alla fick gå runt och teckna av det de ville. Sen fortsatte vi i verkstan och utvecklade vad vi ”samlat in” i japansk tusch, acquarellfärg och pastellkrita.

En helt fantastisk performance med måleri i tusch och akryl och orkester till avrundade verkstan och öppnade den fina vernissagen. Så bra jobbat. Tack.