Verkstad för äldre barn

I tre dagar har en grupp ”över 10 år” arbetat i verkstan. Kursen började utifrån Olivia Pettersson Fleures utställning med hennes jättestora  målningar från golv till tak. Deltagarna blev inspirerade av de många färgerna och mönstrena Olivia skapat med hjälp av målade pappersremsor. Vi gick till konstverkstan och provade göra egna i mindre skala. Djup koncentration och kreativitet genomsyrade hela kursen o det bubblade av nya påhittiga sätt att skapa dessa bilder på.

Dag 2 la vi fokus på att forma blommor i papperslera utifrån Nina Salalaikos utställning Grey Flowers. Deltagarna testade att ”marmorera” leran med både vit

 

 

och brun lera och jobbade intensivt med varje blomblad för sig.
Därefter tog vi oss till konsthallen för att välja ut en detalj ur en av Wosenes målningar som vi gillade extra mycket, för att sedan skissa den och översätta skissen till en akrylmålning på canvasduk. Läxa till dag 3 var att fundera på hur man kunde utveckla sin målning ytterligare ett steg dagen efter. Deltagarna sov på saken och skapade sedan helt fantastiska målningar under sista dagen!  Och så gjorde alla gemensamt en stor bordsmålning med porträtt i tusch som fick färgstänk som ”final touch”. Vernissagen fick gå av stapeln till musik av Avici. Som alltid är jag grymt imponerad av deltagarnas arbete.