Barnverkstad 21-22 juli för de minsta barnen

Barnen fick måla utifrån Wosenes tecken-bild-värld. Barnen tog fasta på små detaljer i
 målningarna såsom små regnbågar och den svarta mörka färgen som ofta återkommer i Wosenes tecken. Vi tittade in i Pure Evils hus med positiva meddelanden efter att vi hade gjort superdupersnälla morgonmonster som fick bo i ett eget hus av papper i konstverkstan. Därefter besökte vi Pure Evils schablonmålningar och barnen skapade egna schabloner och tryckte med färg.

Utifrån Wosenes intresse för jazz gjorde vi dag två en stor gemensam målning som skapades utifrån musik och rörelser till musiken. Barnen målade ”pianoljud” och ”xylofonljud”, testade att röra sig stort och smått, snabbt och långsamt och dansade medan de målade! Så roligt att se hur påhittiga de var med både rörelser och måleriet! Vi avslutade dagen med att göra egna hängande mobilskulpturer utifrån Siri Carlens lekfulla bildvärld. Vi kikade på hennes fantasivärld ”Gläntan” och hennes mobil-skulptur med ansikten och använde oss av olika material för att skapa våra egna.

/Johanna Ljungberg, ny konstpedagog, Körsbärsgården