Vernissage Martin Ålund


I lördags hade konsthallen vernissage av Martin Ålunds målningar och konstverkstan passade förstås på att ha öppet för att alla skulle få pröva på hans måleri själva.
Under vernissagetalet berättade Martin hur han arbetade fram sina målningar, i lager på lager. Han börjar ofta med en ljus varm färg som rosa och sen jobbar han i lager på lager med strukturfärg ( skulle också kunna vara gips eller sand eller liknande) akrylfärg, oljefärg och fernissa ( lack). Resultatet är ibland nästan svarta målningar som man upptäcker färger och djup i ju mer man tittar och rör sig runt dem. Det här inspirerade barnen men vi hade ju ett bekymmer i att lager på lager kräver torktid och de små besökarna i verkstan hade inte riktigt det tålamodet. Det blev vått i vått-måleri istället, och i vissa fall ett första rosa lager: kanske för fortsättning senare?