Vi sätter ner foten och särskolan på efterlängtat besök

Idag var en hIMG_1662ändelserik dag på Körsbärsgården! Förutom att en jättelik fot av Fredrik Wretman som levererats till tomten dagen innan lyIMG_1664ftes på plats med hjälp av några flinka herrar och en rejäl lyftkran på morgonen

 

IMG_1676

så kom Särskolan i Visby på ett mycket efterlängtat besök. Det var 19 elever, alla från Solbergaskolan, mellan och högstadium som tillsammans med sin bildlärare Emilie Walter och sina andra pedagoger var här en heldag med målande i konstverkstan, visning i konsthallen och klurande på en uppgift om de olika konstverken.Vilka fantastiska elever! Så mycket spännande undringar och frågor och så mycket positiv energi. Många var det som inspirerades av konsten och blev sugna på att själva bli konstnärer en dag. En elev ville börja med ett skulpturprojekt så fort han kom tillbaka till skolan!

 

 

3 stora gemensamma målningar blev till i verkstan under Kerstin Lindgrens ledning och alla guidades i tur och ordning genom Konsthallens utställningar av Nanna Nore och Marita Jonsson. Regnet gjorde vistelsen rejält blöt i början och lunchborden något blöta, men sen var det som det goda humöret segrade även över vädrets makter så att uppehåll infann sig och till sist t.om. lite sol. Men starkast lyste solen inom oss efter denna dag. En sån mångfald av uttryck och åsikter men alla i så positiv anda. Och att Tage Andresens ”Toppen” är en strandad rymdfarkost som missat målet som faktiskt är inritat på ”Ståvila” på andra sidan konsthalls-komplexet framstår ju nu som en självklarhet.IMG_1688