8ornas dag på Konsthallen

IMG_1638 IMG_1640Idag hade vi Högbyskolans alla 8or på besök. Det var roligt att träffa dem igen eftersom de varit de klasser som jag träffat mest i projektet vi har haft med Högbyskolans högstadium. I och med denna dagen avslutades även projektet förutom att utställningen där eleverna deltar ju pågår fram till och med måndag i nästa vecka. Skynda er hit och kolla in den! Roligt för eleverna att se sina alster i utställning också, synd bara att inte alla fått plats. Det var ju så många fina bilder som inte fått rum på väggarna.

Vi hann inte riktigt med uppgiften att välja ut ett konstverk och skriva om det, en tur till fyren i Sundre fick gå före, och det var det ju värt! Men några reflektioner fick jag:

Vald skulptur: Migrazione

Vår alternativa titel: Fågelboet

Det är ett coolt fågelbo, stort och häftigt. Man fick en känsla att göra ett fågelbo hemma” skriver Elsa och Alicia

”Cool, enkel. Ser skön ut.”

Skriver Mick, och Elvira om samma skulptur

”Vald skulptur: Ståvila

Alternativ titel: Skidor

Det ser ut som skidor (blå) med stavar (röda). Det fyrkantiga riktmålet ser ut som om skidorna är på väg emot.”

Skriver Josephine, Nathalie och Anton

Så många fantastiskt fina elever, (och några få som gärna ville kapsejsa hela utflykten) heja er och må ni ha fått en liten injektion i konst nu som kan väcka lusten till framtida eget skapande och utforskande.