Högbyskolans sjuor kommer till Körsbärsgården

Idag var det dags för Högbyskolans sjuor att komma till Körsbärgården. Jag har varit och gjort en workshop med dem på skolan som resulterade i en del av utställningen som nu pågår i konstverkstan. Den fick de förstås titta på samt få en guidad visning i Konsthall och Skulpturpark. Eftersom det var så många elever (närmare 56 stycken) delade vi upp dem i smågrupper som fick gå visningen i omgångar och de som hade paus fick i uppgift att välja ut ett verk i skulpturparken och reflektera över det. En uppgift som togs på mer eller mindre stort allvar men med en hel del intressanta reflektioner. En hel del av eleverna känner jag igen sen förut. De har varit här på somrarna med sina familjer eller deltagit i olika projekt under vår tid med KonstFörAlla med sina tidigare klasser. Det värmer mitt hjärta när en otålig yngling som säger sig vara ganska ointresserad av konst ändå kan referera till konstverk och konstnärer två år tillbaka i tiden på Konsthallen. Och t.om. de mest inbitna ”konstvägrarna” i gruppen tyckte det var ganska häftigt att Kerro Holmberg hade hårdrock som ljudsättning till sitt utställningsrum. Sakta sipprar konsten in i deras medvetande och frågorna var många om högt och lågt. När nu eleverna åker tillbaka till skolan hoppas jag att vi lyckats få samtida konst att bli lite mer bekant och diskuterbart och något man både kan gilla och ogilla men framförallt få ha en åsikt om.IMG_1606 IMG_1609