UTSTÄLLNING I BARNENS KONSTVERKSTAD 25 maj- 6 juni

KONSTVERKSTAN STÄLLER UT:

ARBETE I HÖGBYSKOLANS HÖGSTADIUM

IMG_0887

USTÄLLNINGEN ÖPPEN I KONSTVERKSTAN 25/5- 6/6 2017

(Konstverkstan befinner sig i huset rakt fram från ingången vid Evensens skulptur ”Gateway”)

under Körsbärsgårdens ordinarie öppettider 11-17 under helgerna i maj och alla dagar i juni.

UNDER VÅREN HAR KÖRSBÄRSGÅRDEN HAFT ETT SAMARBETE MED HÖGBYSKOLANS HÖGSTADIUM OCH DERAS BILDLÄRARE HARRIET PERSSON BÄCKLUND DÅ VÅR PEDAGOG TRÄFFAT FRAMFÖRALLT 8ORNA VID FLERA TILLFÄLLEN. VI AVSLUTAR PROJEKTET DEN 29:E OCH 30:E MAJ DÅ SAMTLIGA ELEVER I ÅRSKURS 7 OCH 8 KOMMER NER PÅ BESÖK PÅ KÖRSBÄRSGÅRDEN.

 

TEMAT HAR BESTÅTT I ATT VÅGA MÅLA ABSTRAKT OCH KANSKE OMFORMULERA RÖRELSE OCH KÄNSLOR I MÅLERI. FÖR ÅK 8 UTMYNNADE DET I ETT MER SPECIFIKT ARBETE MED PORTRÄTT. GÅR DET ATT GÖRA SÅNA ÖVNINGAR PÅ HÖGSTADIET?   DET VAR EN FRÅGA SOM JAG HADE NÄR JAG BÖRJADE MED DETTA PROJEKT. NU KAN JAG SÄGA ATT SVARET ÄR  JA, MEN ATT DET FINNS STORA STOPPKLOSSAR I FORM AV ELEVERNAS EGNA MOTSTÅND P.G.A. TEX OSÄKERHET: ” JAG DUGER INTE; JAG KAN INTE” ELLER ” GÖR JAG RÄTT ENLIGT NORMEN SÅ HÄR, KOMMER DET HÄR GE MIG BRA BETYG/OMDÖME” MEN ÄVEN I FORM AV EN OVILJA MOT ATT BEFATTA SIG MED VISSA ÄMNEN SOM EX. BILD, DÄR EN ÅSIKT OM VILKA ÄMNEN SOM KOMMER ATT GAGNA MIG I FRAMTIDEN HAR FORMATS. DETTA HAR DELVIS VARIT EN TUNG UPPLEVELSE ATT MÖTA,  SAMTIDIGT FINNS SÅ MYCKET BEGÅVNING OCH LUST I KLASSERNA OCKSÅ, MED ELEVER SOM VERKLIGEN VILL OCH HAR HUNNIT SÅ LÅNGT I SIN UTVECKLING OCH FÖRMÅGA ATT DET ÄR EN REN FRÖJD ATT FÖLJA DEM. DET INTRESSANTA ÄR OCKSÅ ATT KAN JAG BARA FÖRMÅ DE NÅGOT MOTVILLIGA ELEVERNA TILL SKAPANDE, SÅ SKÖTER SJÄLVA SKAPANDET I SIG JOBBET OCH VISAR DE HÄR INDIVIDERNA ATT DE VISST KAN OCH ATT DET KANSKE INTE ÄR SÅ DUMT ATT TILLÅTA SIG ATT HA TILLEXEMPEL ROLIGT UNDER ARBETETS GÅNG. JAG HOPPAS ATT FLER SKALL LOCKAS SE VILKEN ENORM INNEBOENDE KRAFT DET FINNS I DE ESTETISKA ÄMNENA OCH ATT KUNNA SKAPA SJÄLV.

VÄLKOMNA IN I KONSTVERKSTAN FÖR ETT BESÖK UNDER KRISTIHIMMELFÄRDSHELGEN OCH HELGEN EFTER!