Små och stora problem

Som ni kanske ser har det inte uppdaterats något på den här bloggen på ett tag. Det har berott på att jag helt enkelt har haft problem att logga in på sidan. Ibland blir det strul med det tekniska. 

Men ett mycket större problem är att Körbärsgården har kris.

Under många år har vi byggt upp en fantastisk verksamhet som dock alltid varit beroende av bidrag utifrån och därför gått runt tack vare att två personer arbetat utan att ta ut lön. Med generösa bidrag från arvsfonden och en väldigt massa idogt arbete har vi även byggt upp en pedagogisk verksamhet som vi idag är mycket stolta över. Men. Den bär dig dessvärre inte utan dessa bidrag. Och nu är det slut. Kulturrådet gav oss ett uppstartstöd fram till juni under vilket vi förtvivlat sökte nya medel men INGA ansökningar under våren bar frukt. Vi fortsätter här i höst, trots att vi nu går med underskott, men det är verkligen slut med pengar på alla fronter och eftersom vi måste anställa personal för att kunna fortsätta i framtiden (det går inte att fortsätta med den mängd ideella insatser från grundarna som de bidragit med hittills) så måste vi få in pengar. Så nu ropar vi på hjälp. Jag i ansökningar men även här och överallt. Känner ni/vet någon/ är själv en person som kan sponsra Körsbärsgården och Barnens konstverkstad? Har ni idéer för framtida finansiering? Vi tar tacksamt emot tips! Så många med oss hade varit jätteledsna om konsthall och konstverkstad skulle behöva lägga ned men utan rejäla bidrag kommer det tyvärr att behöva bli så.

Det har skrivits en del i Gotlandspressen om detta. Vår styrelse gick ut med en information om läget, och jag har också i en annan insändare förtydligat hur mycket pedagogiska insatser vi har gjort för gotländska barn under åren. Vi har idéer, kunskap och en helt fantastisk plats, vi behöver finansiering.

/Nanna, verksamhetsledare och pedagog