2 dagar med de minsta med inspiration av BU och B.E.Evensen

Torsdag-fredag har vi arbetat med 3-6 åringar i en underbar liten grupp fylld av koncentration och glädje. Som pedagog är det så fint att se hur startens blyghet får ge vika när nyfikenheten tar över. Vi tittade på utställningen BUsummer2023 av Helene Billgren och Stefan Uhlinder och prövade en egen mönsterrapport bl.a. 

vi målade porträtt, tecknade av Björn Erling Evensen skulptur Varthän och gav den egna namn och vi gjorde egna skulpturer Vi tittade på Körsbärsgårdens kompost och pratade kretslopp och vi målade tillsammans med händerna med färgerna för vatten, himmel, sol, blommor och gräs och fick till sist brun färg som jord som dag två fick bli underlag/ utgångspunkt till nya blomkonstverk som växte fram. 

Allting avslutades med raket och en liten vernissage!