Tredagarsverkstad med ännu fler artistbooks och tvådagarsversktad för de yngsta

Wow! Tiden rusar fram och vi är redan i slutet av juli. Imorgon är det vernissage med Mathias Höglund här på Körsbärsgårdens konsthall och vi är ännu lite i chock över att vi faktiskt fick en rejäl regnskur här på förmiddagen.

Kanske var det torkan innan dess eller bara den allmänna snurren som infinner vid den här tiden på sommaren, men nu har vi visst inte uppdaterat bloggen på ett tag. Vi höll ju ännu en tredagarsverkstad i förra veckan, även den för 6-12 åringar och de var superduktiga! Även de gjorde collage och fastnade för Artistbooks, inspirerade av Lars-Olof Loeld.

I onsdagsmorse dök sedan ett gäng underbara 3-6åringar upp. i två dagar arbetade vi med ett jättestort hav inne i konstverkstan efter att ha tittat på Mattias Källs utställning ”Ständig tillväxt” som ju hade sin sista dag på onsdagen och så studerade vi både hans små näringsvävsskulpturer och skulpturer i parken och gjorde egna skulpturer med pinnar och lera och små miljöer där skulpturerna fick bo, eftersom omgivningen ju också bidrar till skulpturen, konstaterade vi.

Tack för all fin inspiration ni ger, alla konstverkstaddeltagare; och nu har vi ännu fler vykort att skicka till tekniska nämnden för dessa barn tyckte också att kollektivtrafiken ska nå ända hit.

I nästa inlägg berättar jag mer om de äldre barnen som gått parallellt med yngsta gruppen och som avslutar sin verkstad imorgon.