Full rulle i verkstan medan Siris utställning växer fram

Två dagars konstverkstad har vi nu haft två kurser parallellt, små barn på förmiddagen och äldre på eftermiddagen som båda följt uppbyggandet av Siri Carléns utställning med intresse. Ett helt rum i konsthallen målades gult av konstnären själv och hennes make och idag hängdes tavla efter tavla upp på de höga väggarna. Maffigt!

Igår påbörjade vi skulpturer i hennes anda inspirerade av ”Gänget” framför konsthallen och idag provade vi också med halva gänget att själva måla med torrpastell på mörk bakgrund inspirerade av Siri. Svårt men kul. Lite bakvänt att börja med det mörkaste. Det är som att man får tänka tvärtemot. Pröva själv! Ta ett mörkt papper och måla på det med kritor, så skuggor eller mellanrum kanske är det sparade pappret, dvs, det du sparar blir det du i vanliga färg kanske hade målat i med mörk penna.

Imorgon blir det avslutning på 4-dagars verkstan och invigning av skulpturerna för de som bidragit till insamlingen. Spännande!

Nästa inlägg handlar om de minsta barnens 2 dagars verkstad.