23 december i Konstverkstans kalender med de Globala målen Nr 16: Fredliga och inkluderande samhällen

För att vi ska kunna skapa ett hållbart samhälle måste vi hålla sams och fred. Det är lättare att hålla fred om alla blir behandlade lika och alla får lov att säga sin åsikt genom demokrati.

Försök alltid lösa en konflikt ( att man tycker olika) innan det blir bråk. Bråket precis som krig slutar oftast med att båda sidorna har förlorat på det.

Dagens konstövning: Drawing Club. Den här övningen gjorde vi med street art konstnären Pure Evil ( Charlie Uzzel Edwards). Det här kan vara lite knepigt med stressade vuxna dagen innan julafton: men kanske kan du få med dig barnen iallafall. Be om ett stort papper, helst ett som täcker ett helt bord. Har ni pappersduk är det perfekt! Ta fram ritmaterial: pennor kritor färg och börja rita! Lyssna gärna på nån musik du gillar under tiden. Efter en stund kommer det knepiga: flytta ett steg runt bordet. Fortsätt på någon annans teckning. På ett bra sätt, utan att förstöra eller måla över men utveckla om du kan, skapa små bildberättelser. Så långt det går, försök att inte tänka för mycket utan låt musiken och handen ge dig idéer till vad du ritar. Go with the flow! Efter ännu en stund byt plats igen. Klarar man detta finns det hopp om fred😁

Handling: om du börjar bråka idag: om detta eller något annat, försök att gå tillbaka till att prata och bli vänner igen. Det är absolut värt det att slippa bli osams dagen innan julafton!