Ingen hunger ( och köp inte mer mat än du äter) Nr 2 av de Globala målen.

Tillsammans med tex ”Hållbara Gotland ” och Fenomenalen arbetar vi information om de 17 globala målen. Nummer 2 idag: Ingen hunger: 850 miljoner människor i världen är hungriga samtidigt som vår planet går på knäna. Kommer du ihåg Mattias Källs utställning hos oss om mat vi slänger? Minska matsvinnet, köp inte mer mat än du behöver.

Konstövning: måla en abstrakt målning av din kvarlämnade mat på tallriken ( eller din tomma tallrik). Vad ser du för färger och former? Kanske vill du klistra dit bitar av papper eller annat material för att få rätta känslan? Konsthandling: Hur mycket mat slänger du? Kan du bli en mathjälte och slänga mindre mat? Kan du be mamma och papps att använda all mat i kylen innan den blir dålig? Lite halvdåliga grönsaker kanske går att hacka upp och lägga i frysen innan de behöver slängas? Bättre koll på kylen kanske leder till mindre köp och mindre släng?