Nr 1 av de 17 globala målen: ingen fattigdom

Ok: i julkalendrarnas tid tänkte Barnens Konstverkstad göra en nedräkning till jul med de 17 globala målen. De 17 globala målen är något som de vuxna hittat på för att försäkra oss om att jorden och vi på den mår bra i framtiden. Och det fantastiska är att om vi alla följer dem blir världen verkligen mycket bättre att bo i. Idag börjar vi med mål Nr 1:
Ingen fattigdom. Konsttips: alla kan göra sin egen skatt! Skapa dig en skatt med gamla tillknycklade godispapper i en ask! Eller varför inte pärlor eller något annat fint du hittar. Handling: ge något till någon som har det sämre än du. Dela med dig till en ledsen kompis, skänk en slant till tiggaren på stationen, ge bort något som du kan vara utan till organisationer som jobbar med krisdrabbade. Eller något annat som just du hittar på.