Efterlängtat besök hos Särskolegymnaiset i Visby

Som vi har planerat och skjutit upp planerat och skjutit upp på grund av Covid-19 pandemin. Via mail och bilder, och inlägg här på bloggen med intervjuerna med Hanna Nathaniel från KTH har vi ändå försökt hålla kontakten och så äntligen idag var jag och besökte gymnasiesärskolan under en heldag iVisby. Vi började på norderstrand, där vi tittade på släken på stranden och samlade med oss i stora glasburkar. Så vacker tången var! Wow. Vi blev helt tagna. Och lugna och harmoniska därnere på stranden i vågornas lugna rassel.

Sedan åkte vi tillbaka till skolan och målade. Först en stor gemensam målning som vi gjorde med händerna. Det är en bra uppvärmning för det är så befriande att få färg mellan fingrarna tycker jag, och eleverna gillade det också, som tur var eftersom de alla blev ganska kladdiga. Vi gjorde handavtryckssläke på tavlor som det senare fick växa påhittade växter ur.

Och sen målade och ritade vi av våra fynd från stranden. Akvarellfärg och mycket vatten blev ett bra verktyg, men även oljepastellkritor.

Vi prövade också att sänka ner gulbrun tång i kokhett vatten: då blev den knallgrön!

Under arbetets gång föddes ide´er om att måla med släke, både som färg eller som pensel, att göra frottage, att göra släkekollage och att pressa tången. Etc. etc. Vi måste helt enkelt fortsätta arbetet.