Skapa konst av plastskräpet

Idag tänkte jag att jag skulle inspirera er till att skapa ny konst av den bortslängda plasten. Ett snabbtorkande lim kan vara bra att ha till hands men om man inte får använda tex limpistol eller snabbtorkande lim själv går det bra att fästa med målartejp först så kan en vuxen hjälpa till att limma sen.

titta på bitarna du hittat: det som först verkar fult och trasigt kanske kan bli nånting helt annat! Bitar av gamla plastmuggar skimrade så de såg ut som märkliga stalaktiter uppvuxna från en gammal frigolitbit som hade slitits till vackra mönster.
Har du inte möjlighet att ta dig ut till stranden finns det kanske tyvärr plastskräp på närmare håll och vill inte dina föräldrar att du ska plocka skräp ( vi vuxna kan tycka att skräp är ganska äckligt) så finns kanske fynd att göra i er egen plaståtervinning!


Glöm inte att återvinna din skulptur om du tröttnar på den. Släng den absolut inte i naturen!