”Eeeh – jag kan inte hitta min skruvdragare” och ”deformerad matteuppgift och plasthandske”

…Var två av förslagen på titlar till verken som blev till idag under arbetet med 8-9an på Hamnen på Klinteskolan. Hamnen är en särskild undervisningsgrupp med upptagningsområde från skolor från hela Gotland och en lärartät undervisning med få elever. Trots det kan det ibland vara knepigt att få till undervisningen och jag fick höra att eleverna inte varit på toppenhumör när lärarna hade pratat om att det var dags för skapande skola idag. Men, tänkte jag, det ordnar sig nog, vi hade ju kul sist, och så började jag med att visa bilder från vår förra träff nere på Körsbärsgården. En av eleverna ville dock inte vara med men när vi traskade förbi på väg ner till fritids kök för att koka lim blev han ändå nyfiken och hängde på och sen hade jag alla tre med mig hela dagen. Vi skapade collage inspirerade av Christoffer Totte Engvall och sedan gjorde vi tredimensionella konstverk inspirerade av Björn Erling Evensen. Jag är ju inte speciellt van vid att ta paus och det accepterade killarna med jämmod men lunchen var de noga med att hålla vid exakt tid och de var nöjda när jag under eftermiddagen både lyckades ge dem en liten rast medan jag tvättade penslar och sluta exakt en minut innan skoldagen var slut. Jag kan hursomhelst konstatera att jag hade idogt arbetande elever med mig hela dagen som tog sig an de olika uppgifterna med flit och nyfikenhet. När jag på slutet bad dem prata om konsten, om vad de såg och vad de kände, eller vad konstverken skulle heta blev det lite svårare, men även det kunde lockas fram med lite skoj. Vi konstaterade att det inte är så tydligt om vi när vi presenterar saker hela tiden lägger till ”eeh” innan varje mening. Men det var ju också roligt att skoja med att jag råkade göra det. Och så blev två titlar till ur det vardagliga och vad som faktiskt var: ”Eeeh – jag kan inte hitta min skruvdragare” och ”deformerad matteuppgift och plasthandske”