Solklintskolan bjuder på sol även i duggregn

Tidigt tidigt imorse gav jag mig av från Sundre med bilen lastad med förkläden, teckningar och lim till Solklintskolan i Slite. Regnet duggade och mörkret byttes under resan mot en grå gryning. Men väl framme på Solklintskolan försvann eventuellt mulet humör p.g.a.  väder, bara inne i korridorerna möter dig kreativitet: färgglada fossiler, skapade av barnen, klass två i form av en bukett urklippta självporträtt av alla eleverna i klassen, lådor med fynd från ett historiearbete: väggarna sprutar idéer! Och så följde också en rolig dag med fina pedagogerna Lotte Nygren och Barbro Tillander och en bunter härliga elever i 2an och 3an! Det ska blir roligt att ha dag två med dem imorgon.

På eftermiddagen hann jag även med ett besök hos käre Björn Erling Evensen. En sann konstnärsgigant som snart 97 år gammal fortfarande målar och berättar spännande historier ur sitt långa konstnärsliv.