Avslutning på konstverkstad med fotbad och tags

Idag hade vi tredje och avslutande dagen på ännu en konstverkstad. Den här gruppen fick träffa inte mindre än tre konstnärer: först det planerade mötet med Elin Odentia och Malin Peterson och sedan, ett helt spontant möte med Eva Jacobson när hon stod och ändrade lite i sitt utrymme i Skulpturgalleriet. Roligt att få se en konstnär i arbete!

Den avslutande dagen ägnades åt att teckna utomhus och göra vikmålningar i Sadaharu Horios anda. Och sedan avslutade vi på allmän begäran med en stor målning som till största delen målades med fötterna. Det var halt och lite komplicerat när det blev uppförsbacke på pappret!

Och så gjorde vi ”tags” också! Konstverkstan har sen ngt år några spännande japanska ”tygpapper” som det går att måla med vatten på (det blir svart där vattnet kommer) och som sedan suddas ut till omålade i takt med att de torkar. Så dessa använde vi att testa snabba figurer, eller namnunderskrifter ”tags” på, för att se om vi kanske kom fram till en ny signatur på våra konstverk i fortsättningen!

Det har varit så roliga dagar!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nästa konstverkstad börjar den 31 juli och i nästa vecka kommer det även teater till Körsbärsgården! Den 2 augusti kl 16.30 spelar Ellinor Edlund och Dockteater Amusé ”Vov, vad var det jag sa?” i konsthallen. Välkomna!