Vernissage och verkstad med Malin Peterson och Elin Odentia!

Den 24 juli var det vernissage igen på Körsbärsgården och nu är det Malin Peterson och Elin Odentia som nyss avslutat sin masterutbildning på Konsthögskolan (eller ”Mejan” som den kallas av många) som visar upp sina verk. Det är målningar. På duk och i oljefärg och det har med kropp och rum att göra. Det har konstnärerna gemensamt, i övrigt är det ganska olika verk de visar upp och ett spännande rum att kliva in i.

Barnens konstverkstad fick en förhandstitt på förmiddagen innan utställningen ens hade öppnat. Lyxigt!

Någon frågade när de hade börjat med konst. Elin berättade att hon börjat gå i skola hos en konstnär redan när hon var 6 år och då också bestämt sig för att hon ville vara konstnär, medan Malin sa att hon inte ens visste att man kunde arbeta som konstnär när hon var liten så först när hon var runt 20 år hade hon bestämt sig för att det var det hon ville göra. Malin visar upp 3 verk och ett av dem är gjort av en gammal målning som hon inte gillade riktigt och klippte sönder och sydde ihop igen och målade på nytt medan ett annat verk som hon gjorde när hon blev inspirerad av en annan tavla på moderna museet är jättestor och täcker en hel vägg och ändå målade hon den på bara 5 dagar för att hon visste precis hur hon ville ha den.

Elin berättade att hon ofta skissar först och sedan tar hjälp av tejp för att få till sina raka linjer. Först målade hon människor men sen blev hon mer intresserad av att måla saker som folk inte skulle ”Känna igen” och ha förutfattade meningar om, så då blev det former istället.

Vi arbetade sen i verkstan i konstnärernas anda. Roligt.