Atheneskolan till Körsbärsgården och Pure Evil på besök i Öja skola

Nu har vi haft skolworkshopar i två dagar med Pure Evil och det har varit väldigt roligt. Atheneskolan, som besökte oss med ett gäng från åttonde klass fick workshop med Charley strax innan vernissagen som ju var kl 14.00 på torsdagen den 7e juni. Eftersom vi suttit och ritat vid ett långt bord i själva utställningslokalen blev elevernas jätteteckning en del av vernissageutställningen, som i övrigt bjöd på livemålning av Pure Evil och 18 helt nya verk som täckte väggarna, skapade i väntan på ”the box” från London som aldrig kom
i tid till vernissagen. Eleverna blev också de första att skriva meddelanden och rita något inuti ”The cabin” , kopian av Unibombarens skjul som Pure Evil byggt i utställningslokalen. Nu är idén att besökare ska fortsätta att fylla skjulet med positiva meddelanden under utställningsperioden som motvikt till den negativitet som fyllde Unibombarens sinne.

På fredagen fortsatte vi med workshop på Öja skola. Alla elever från 1an till 6an var med och gjorde en jättelik gemensam tuschteckning/målning där några ledord var att fundera över sitt ”spirit animal” eller alter ego –namn som skulle kunna passa på gatuväggarna, samt att hamna i ”the zone”, koncentrera sig så mkt att allt annat försvinner när man arbetar. Efter en stunds ritande bytte vi platser så att nya idéer kunde födas och man kunde bygga vidare(med respekt) på någon annans påbörjade idé. Väldigt roligt och stämningen var hög!

När vi kom tillbaka med Pure Evil till Körsbärsgården hade lådan från London äntligen kommit! Så nu kommer de planerade konstverken på plats!