Nya upptäckter

Idag var barnens konstverkstad på Samundervisningsklassen Oasen samt förskoleklassen på Solklintskolan i Slite.

På förmiddagen var jag på Oasen. Birgitta Engdahl ”Birre” visade mig runt i lokalerna och presenterade mig och sen fick jag först vara med på morgonens genomgång där Mats visade fantastiska foton han hade tagit under helgen på fåglar och natur och sedan tog vi vid efter dessa fantastiska exempel på förunderliga färger i naturen och expreminterade med färg och former i akrylfärg och tusch. Eleverna blev verkligen helt fascinerade och gillade både tuschens fantastiska möjligheter och akrylfärgens krämiga konsistens och blandningsmöjligheter. Emelie undrade i slutet av passet när jag skulle komma igen, om jag inte kunde göra det snart, och så kände jag också, det var en sån fantastisk koncentration och arbetsglädje hos de här eleverna så jag blev alldeles lycklig!IMG_1042 IMG_1046 IMG_1061IMG_1047 IMG_1056 IMG_1064

 

 

Efter lunch hade jag en workshop med förskoleklassen som har träffat mig redan en gång och nu ville de gärna jobba med form. Så alla elever fick i uppdrag att med penna och papper gå iväg i korridoren och leta former i rummen eller naturen utanför och sen komma tillbaka med sina skisser och välja ut en av dem att förverkliga till en liten skulptur i wellpapp och kartong. Vilken aktivitet det blev! Ganska svårt och knepigt att få till former i kartong och få tejpen och limmet att lyda, och svårt det där med att gå från platt till form, endimensionellt till 3dimensionellt. Till sist målade de flesta sina alster i akrylfärg och sen hade vi en liten avslutning där alla fick namnge sina verk.

Där hade vi allt från ”Fisstationen” till ”Ingen” och ”Bloddroppen”.

Några av eleverna arbetade intensivt ända till precis innan vernissage. Färgen får torka senare!

Tack alla fina elever jag mött idag:

Emilie, Robert, Chauib, Nea, Norah, Ebba, Emmanuel, Hajdar, Lilly, Liam, Tyra, Arman, Engla, Siri, Elis och Nova. Ni var verkligen underbara.

IMG_1077 IMG_1085 IMG_1095 IMG_1096