Första skolvisningen för i år

 

IMG_1155 IMG_1181Igår onsdag öppnade vi dörrarna för årets första skolklasser som kom på besök hit till Körsbärsgården. Det var Solklintskolans klass 1 och 2 som kom hela den långa vägen ner från Slite. Så vi började alltihop med en liten fruktstund medan jag berättade om Körsbärsgårdens historia och sedan fick 2orna följa med på visning medan 1orna arbetade med Kerstin Lindgren, konstnär, i konstverkstan. Barnen var fulla med frågor och fascinerade av årets två nya utställningar av Kerro Holmberg och Eva Jacobson som skiljer sig mycket från varandra men har det gemensamt att det är många många objekt som visas upp och väldigt mycket detaljer att upptäcka efter hand.

Inne hos Kerro konstaterade en elev att hon inte såg nånting föreställande när hon tittade nära på en tavla ” men en bit ifrån kan jag plötsligt se människor!”

”Här är ett ansikte!” ”Här är en hund!” Plötsligt letade alla ivrigt. ” Det är väldigt mycket färg”

Inne hos Eva sa de: ”Och här finns nästan ingen färg alls”. ”Hon har skrivit på väggarna!” ”Titta de här figurerna. En sån här skulle jag vilja pröva att göra.”

”Här finns mycket att bli inspirerad av”.

I den vidare vandringen genom konsthallen fick de också bekanta sig med Evert Lindfors, Björn Erling Evensen, Sadaharu Horio och Siri Carléns konst bl.a.

Det var roligt att få kliva in i Björn Erling Evenssens ateljé och snart hördes glada tillrop. ”Här är Evensen igen” Och Sadaharu Horio. ”Man blir glad här” säger en elev i skulpturgalleriet framför en vägg med Horios målade kasserade bruksföremål.

Sen var det dags för medhavd lunch och så byttes klasserna av så att alla fick arbeta med Kerstin och se Konsthallen. I verkstan målades det stort: på väggen förstås. Verken fick heta ”Vårens färger bussens diamant” och ”Glada färger”.

Det blev mycket tomt och tyst när bussen hade lämnat Körsbärsgården för färden tillbaka till Slite.