7or och 9or på Högbyskolan

IMG_0769 IMG_0792
IMG_0806
Veckan avslutades av intensiva workshopar med 7or och 9or på Högbyskolan. Med 7orna arbetaIMG_0814de vi med komposition. Inspirerade av David Klassons verk (som ställde ut på Körsbärsgården sommaren 2016) slumpade vi fram former, färger och storlekar på abstrakta figurer med tärningar först i ett gemensamt verk och sedan i egna  kompositioner där var och en antingen fick göra sitt eget slumpspel eller bara komponera fritt

9orna fick istället pröva på tusch. Vi former, färger och storlekar på abstrakta figurer med tärningar först i ett gemensamt verk och sedan i egna komförsökte oss på att fånga röIMG_0817relse med snabba tuschteckningar och sedan provade vi på nyanserna somIMG_0807 kan

skapas när tuschen späds succesivt och även effekter med att blanda med akvarellfärg. Det är roligt att märka skillnaden på    de energiska 7orna där allt

IMG_0820 går ganska fort (men många hade redan träffat mig i 6an och vet att jag inte ger mig förrän alla har prövat ordentligt) och 9orna som har en ny självsäkerhet och kan skratta lite åt mina tokiga rörelseövningar men ändå göra dem och sedan går in i uppgiften och pröva och utforska med ett lugn.