4-dagars verkstad med David Klasson och inspiration från 4 andra konstnärer

I 4 dagar fick ett gäng mellan 6 och 12 år både träffa en konstnär och arbeta med inspiration från flera andra. David Klasson bor just nu på Körsbärsgården i Arts in residence och han besökte verkstan så vi fick ställa frågor och jobba med honom och den sista dagen fick vi se när han arbetade med att hänga sina verk i utställningen STADEN.

David visade oss att man kan måla trälim på en kartongbit för att få en grund så att färgen fäster bättre och vi gjorde experiment med en kartong som målats med lim och en som inte hade det för att se skillnaden. Dessutom fick deltagarna klippa kartongen till olika former istället för att bara använda en vanlig fyrkantig tavelform. Kanske kan formen ge bilden en extra dimension?

Inspirerade av Simon Gorm Andersen arbetade vi fler dagar med en målning i lager på lager och enligt i förväg uppställda regler, precis som Simon berättat att han jobbar. Våra regler var bland annat att man inte fick måla med pensel första lagret.

Efter att ha tittat på Lars-Olof Loelds utställning övade vi på förenkling och gjorde streckteckningar av saker vi såg i trädgården för att sedan omvandla dem till skulpturer av wellpapp och till sist gjorde vi både en stor målning om havsdjup och skisser och akvareller efter att ha sett Mattias Källs utställning då vi samtalade om kretsloppet och påverkan på vårt ekosystem när vi människor roffar åt oss av andra djurs mat. Som avslutning gjorde vi också en liten ArtPerformance på temat som vi visade upp till föräldrarna till allas förtjusning: det blev ju jättebra! Och den andra konstverkstans stänkmålning fick vara med och agera övergött hav. Perfekt.