Intensiv vecka med Konst och Kunskap

I veckan som gick hade vi en fullmatad vecka på Öja skola med repetitioner, kostymdiskussioner och – äntligen- scenografimålning. Vilken tur att vi kunde låna deras källare och bre ut oss över hela golvet under veckan. Alla elever, från förskoleklass till sexan var med och målade i omgångar på en jättelik blå fond som ska vara bakfond i föreställningen, samt ett lika långt (11 m) tyg som delvis kommer att fungera som släke och jord i föreställningen. Scenograf Marta Ciciones hade gett oss handfasta tips om hur vi skulle gå till väga och nu släpptes alla eleverna lösa (efter att först munderats i målarkläder) där alla fick träna på den rätta knycken i stänkmåleriet och några även fick måla med roller på skaft och pensel. Mycket mycket roligt. Det som är extraroligt är ju allt som händer parallellt med detta projekt: eleverna i 4-5-6an har satt igång odlingsförsök i olika byttor med jord, jord/släke, bara släke, jord/handelsgödsel för att jämföra hur det växer. Och 2-3orna och F-1orna har undersökt jordarter och startat maskhotell och deras lärare har skrivit sångtext till dansmusiken, fritidpedagogen har börjat sy kostymer. Det är bara helt underbart vad det puttrar och sjuder!

Gotlands Tidningars fotograf och journalist var också på besök vilket ju var roligt förstås!

Mitt i allt har nu bistro/kafé startat upp på Körsbärsgården och Konsthallen har haft sin första vernissage för säsongen. Fabian Tholin med kartor av tankar och associationer. En verkligt rolig utställning att fantisera i. Som Släkens liv- en tur i kretsloppet, en verklig resa helt enkelt.

Komihåg vår föreställning den 2 juni.