Vi återvänder till Baltic Sea Science Centre

Ända sedan jag var på besök på Östersjöutställningen med de fantastiska akvarierna i november har jag velat ta med eleverna på Öja skola dit och i dag blev det av! Visserligen bara virtuellt med en distanslektion, men verkligen toppen att vi kan få ta del av muséet på detta sätt! Och ställa våra alldeles egna frågor!

Så roligt. Vi fick en funderare över varför det är lättare att simma med öppna ögon i Östersjön än i t.ex. medelhavet, vi fick träffa torskar och abborrar och vara med och mata fisken (!).

Vi såg strömming och fick lära oss att det är samma fisk som sill som faktiskt är ett danskt ord. Och vi fick lära oss se skillnad på kantnål och tångsnälla! Det ni! Nu längtar vi till sommaren med varmare vatten så att vi kan ta på oss cyklopen och titta ner under ytan i själva havet: för det är ju runtomkring oss hela tiden!

titta gärna in själv på BSSC hemsida och om du vill ha lite fiskar att rita av kan du titta här fram till vattentemperaturen är snällare.

Nästa vecka får resten av eleverna på skolan sin distanslektion. Det ser vi fram emot.