Glad midsommar från Konstverkstan!

Ojojoj vad tiden rusar! Vi hade ju hela 4 fantastiska dagar med dyslexikraft och det vill jag berätta mer om. Så spännande att utforska bild och form parallellt med ord och läsande. För mig, Nanna, pedagog på verkstan var det mycket ett nytt förhållningssätt till hur jag jobbar, som var mycket spännande. Ett annat tempo, Och ständig koppling mellan ord bild, hörsel, syn och taktil förmåga. En stämning som också smittade av sig på eleverna. Som vanligt inspirerade verkstans miljö till arbete hos eleverna som satt helt koncentrerade och jobbade i en timme utan avbrott med en uppgift.

Dessutom kom Hanna Nathaniel från KTH äntligen på fysiskt besök på Körsbärsgården och vi smider spännande planer! Och igår anlände Siri Carléns underbara skulpturgrupp gänget till körsbärsgården: finansierade av alla som bidragit i insamlingen. Så coolt. Invigning 2 juli för VIP( ni som bidragit) och 3 juli för alla andra.Nu vill jag passa på att önska glad midsommar! Fortfarande inte riktigt som vanligt: de stora festerna får vänta till nästa år, men plocka sju sorters blommor och måla av dem vettja!

På tisdag sätter vår första egna konstverkstad igång. Jag har också lovat er en distansverkstadsfilm till innan dess: men jag har inte hunnit, så den kommer någon gång under sommaren istället: ha tålamod och läs våra inlägg direkt från arbetet under verkstäderna. Ha en toppenhelg så ses/hörs vi!

/Nanna Nore, pedagog konstverkstan