Sista delen av påskkortsverkstan – på måndag fortsätter vi med påskpynt!

Här kommer nu den tredje delen av påskkortsverkstan. Idag tar vi upp det faktum att det kanske inte alltid finns papper hemma och i Konstverkstan gillar vi ju ÅTERVINNING. Så vi återanvänder ju gamla papper förstås!

I filmen har jag använt tidningspapper från en dagstidning, men det kan ju vara reklamblad, eller en reklamtidning (även om få personer prenumererar på dagstidningar idag brukar det ändå komma gott om papper med posten: någon lokaltidning, reklam eller annat.

  1. klipp ut tre lika stora bitar ur pappret som du sedan viker dubbelt till kort.
  2. limma ihop två stycken av de vikta korten så att pappret blir lite styvare av att det är dubbelt.
  3. ta det tredje pappret och klipp ett popupkort med det. När du är nöjd limma fast det i de andra korten.
  4. måla och rita ditt kort med täckande färger. T.ex. oljepastellkrita. Med vit krita kan du dämpa ner bilder eller text som ”stör” innan du skriver/ritar.
  5. klart!
https://youtu.be/mfxQrMRqPdE

Lycka till! Nästa vecka kommer det fler skapartips! Lycka till med påskkorten (glöm inte att posta dem till de inte så nära kära som saknar dig) och lägg gärna upp bilder på Instagram med taggen #barnenskonstverkstad så att vi också får se.