Den 14 december och Nr 7 av de Globala målen: Hållbar energi för alla.

IMG_1843

En energikälla är något som finns i naturen och som kan omvandlas till el och värme. Eftersom vi människor behöver båda väldigt mycket vill vi använda såna energikällor som kan användas om och om igen som sol vind vatten och biomassa( snabbväxande växter).

Idag tänkte jag att du skulle få göra något som rör sig av vind och värme: en mobil. Och inte en telefon då, utan ett hängande konstverk som rör sig, för ordet ” mobil” betyder just det, något som kan flytta, röra på sig.  Lättast är att börja med två pinnar i kors som man fäster ihop med ståltråd och så börjar du fästa saker på det.

Dagens handling: om elen ska räcka till alla så behöver vi spara el även om vi använder förnybara och ” bra” källor. Släck lampor i rum du inte är i, stäng av apparater som står på standby och se till att det är timer på all julbelysning så inte allt står och lyser även de timmar som ni sover!