Intensiv vecka i september

I mitten av september var det dags igen för Skapande Skola. För det mesta åkte jag (Nanna Nore) ut i skolorna men på torsdagen den 19e september kom Solklintskolan från Slite på besök till oss! Det uppskattade vi verkligen, att de tog sig hela den långa biten ner till Sundre, och även elever och lärare var mycket nöjda med besöket. Vi hade en blåsig men solig dag tillsammans.

Collageprojektet fortsätter. Så tillexempel var jag på plats hos lågstadiet på Högbyskolan och även hos nior och 7-9an för att fortsätta med collageskapandet. En intressant uppgift som visar sig ge utmaningar för såväl förskoleklassen som 9orna.

 

 

 

 

 

 

Till Öja skola, som redan träffat konstnären Christoffer Engvall  och gjort collage med honom när han var på plats i våras, hade jag en liten annorlunda uppgift. Vi studerade konst av framförallt Björn Erling Evensen för att sedan skapa egna konstverk med både färg och diverse material som wellpapp, snören och tyg t.ex. och alla fick tänka på sitt arbete denna gång som ett första lager som skall byggas på nästa gång vi ses…